google-site-verification=CmIoc5qP_83XQZ6jQ72avkP9Wx9i43fAGbUJm8TtdbQ

Filozófiánk

Csodák és Kacagások Világa! 
Csodák és Kacagások Világa! 


Munkában a Fejlesztőnk

Bemutatnánk nektek azt a titkos varázslót, aki nem más, mint a mi kiváló Fejlesztő és Gyógypedagógusunk! 
A Gyerekek Legjobb Barátja és Csodakészítő!
Aki nem csak az intellektuális képességeket fejleszti, hanem a gyermekek lelkét is gyógyítja minden egyes nap! 
Amikor a gyermekeket látjuk mosolyogni és kiteljesedni az ő segítségével, tudjuk, hogy nem csak az elméjüket fejleszti, hanem a lelküket is gyógyítja. Az ő türelme és szeretete olyan varázslatokra képes, amelyek a gyermekeinkben valódi csodákat hoznak létre. 

Az élethez való felkészülés során nem csak a száraz tananyag tanítása a fontos, hanem számos más készség és ismeret is elengedhetetlen. Az iskolánk szerepe nem csupán az információk továbbadása, hanem az iskolai évek során a gyerekeknek segíteni kell abban, hogy sikeres és boldog felnőttekké váljanak. 
 
Élettudatosság és Egészséges Életmód: Az iskolának tanítania kell az egészséges étkezést, testmozgást, mentális egészséget és életmódot. A diákoknak meg kell érteniük, hogyan kell gondoskodni testükről és lelkükről.
Kommunikációs Készségek: Az élet során a hatékony kommunikáció kiemelkedően fontos. Az iskolának segítenie kell a diákoknak a beszéd- és íráskészségeik fejlesztésében, valamint az empátia és konfliktuskezelés terén.
Pénzügyi Tudatosság: A pénzügyi oktatás elengedhetetlen. A diákoknak meg kell érteniük, hogyan működik a pénz, hogyan kell megtakarítani, és hogyan kell felelősen kezelni pénzügyeiket.
Munkaerőpiaci Készségek: Az iskolának fel kell készítenie a diákokat arra, hogyan találjanak munkát, hogyan készüljenek fel interjúkra, és hogyan építsenek karriert.
Kreativitás és Kritikus Gondolkodás: Az élet során gyakran szükség van a kreativitásra és a problémamegoldó képességekre. Az iskolának lehetőséget kell adnia a diákoknak, hogy fejlesszék ezeket a képességeket.
Társadalmi és Környezeti Tudatosság: Az iskolának tanítania kell a diákoknak az empátiát, az önkéntességet és a fenntarthatóságot, hogy felelős állampolgárokká váljanak.
Az oktatásunk  szélesebb perspektívában  működik, és nemcsak a tankönyvekre és tananyagra összpontosítunk. Az élethez szükséges készségek és tudások fejlesztése segít abban, hogy a diákok magabiztosan és sikeresen léphessenek ki az iskolapadokból a nagyvilágba.
 

Módszertanunk

Segíts, hogy magam csinálhassam!

Segíts, hogy magam csinálhassam!
Mindfulness: pozitív szemlélet és egy kis coaching a gyermekeknek—tudatos építkezés szellemben, lélekben. Nagyon fontosnak tartjuk a pozitív kommunikációt, mind a tanításban, mind pedig a hétköznapokban és a fegyelmezés terén is.  Hisszük, hogy a szavak ereje lényeges szempont és azzal formálni lehet és kell is a gyermeket. A tudatosság és a tudatos  kommunikáció az életünk egyik biztos alapja.

Differenciálás: tehetséget fejlesztünk és egyénre szabva foglalkozunk a gyermekekkel a különböző tudásszinteken. Minden gyermek különleges és minden gyermekben ott rejtőzik az a képesség, amit ösztönösen hordoz magában: a kíváncsiság. Erre építünk a tanulásban és hagyjuk, hogy ez a tulajdonságuk meg is maradjon hosszútávon. Ezért a feladatait úgy csoportosítjuk, hogy érdeklődésének és tudásának megfelelően tudja elsajátítani azt.

Egy kis Waldorf a művészetekben: alkotunk, zenére vagy csak csendben vagy akár órákon keresztül,  hogy önkifejezzünk és felfedezzük a bennük rejlő kis művészeket. 
 


Montessori szemlélet: segíts, hogy magam csinálhassam—számtalan Montessori eszköz áll a mentorok rendelkezésére ahhoz, hogy a gyermekeknek minél inkább gyakorlatias és használható tudást adjanak a kezükbe. Az a célunk, hogy minden eszközzel, amivel kapcsolatba kerül a gyermek, tanuljon és tájékozódjon.
 
Freinet-módszertan: szeretjük, ha gyermekeink önállóan is képesek kapcsolatot teremteni a világgal és képesek kapcsolódni egymáshoz is. Támogatjuk a gyermekek szabad önkifejezését is, ehhez bevezettük a Freinet által oly kedvelt reggeli Beszélgető Kört.
 
Drámapedagógia: szerepjátékokon keresztül szituációkat élünk meg és kezeljük a különböző helyzeteket, ezáltal a gyermekek is sokkal jobban tudják saját és társaik érzelmeit kezelni egy adott esemény közben.

Angol: anyanyelvi tanárunk segíti a gyermekeket abban, hogy természetessé váljon számukra a beszéd idegen nyelven.


 
Mozgásfejlesztés-jóga: az idegrendszerre ható, a tanulást segítő koncentrációs és koordinációs gyakorlatokat végeznek, melyek hatnak az auditív és vizuális figyelemre is. A  testséma, testtudat, állóképesség, tartásjavítás mind-mind a fókuszban van a különböző dinamikus jógaszerű gyakorlatok segítségével.

Projektek: témahetek keretein belül dolgozunk fel egy-egy tananyagot, ahol a gyermekek megtanulnak csoportban is dolgozni-team work-, ugyanakkor minden projektmunkában részfeladatokat is vállalnak, ahol önállóan készülnek fel az általuk választott előadásból.

Interaktív órák: segítségül hívjuk a tanuláshoz, tanításhoz a technikai vívmányokat a mindennapokban is: a számítógép és , a táblagépek a gyermekek számára nem ismeretlen fogalmak, az internethasználat és felhasználói szintű programok: word, excel, powerpoint a hétköznapjaink része.


 


Zenés óra: elmélet és gyakorlat: a modern zenéktől a klasszikusokig ismerkednek a gyerekek a zenei műfajokkal és  különböző hangszerekkel találkoznak elismert művészek által.

Lelki feltöltődés: relaxálunk, meditálunk—olykor-olykor a léleknek is szüksége van egy kis kikapcsolódásra, vagy arra, hogy egy kicsit befelé figyeljünk.

Egyéb:  érintésterápia, kutyás terápia, utazás a kultúrák között előadás keretein belül, kirándulások történelmi helyekre, városokba, kultúra: színházlátogatások vagy zenei koncert-előadások.

Ünnepek: Szeretünk ünnepelni! Nálunk mindegy, hogy az hagyományos ünnep vagy nemzetközi, szülinap vagy a Palacsinta Világnapja…..  Mi megadjuk a módját, hogy virágba öltöztessük a szívünket! Szülinapok, Karácsony, Mikulás, Farsang, Márc. 15…és egyéb ünnepekre is kaphatóak vagyunk:  pénz Világnapja, az Egészség Világnapja,  Gyereknap…stb…

 
A Prime Kids School arra ösztönzi a gyermekeket, hogy rugalmas gondolkodókká váljanak, és önálló, önirányító tanulók legyenek egy nem versengő környezetben, amely tiszteletben tartja és ápolja tagjai individualitását.
Tudjuk, hogy a gyerekek különböző képességekkel érkeznek, ami nálunk nem probléma, mert mindenki a saját tempójában halad. Kis létszám mellett nem jelent gondot külön feladatokat adni és egyénenként koncentrálni a gyengeségekre vagy éppen az erősségeikre.

Megtanulni tanulni – ez a siker stratégiája!
Minden gyermek más képességgel rendelkezik.
A célzott stratégiák/módszertanok lehetővé teszik a szórakoztató és hatékony tanulást motivált módon. Oktatóként személyes mentornak tekintjük magunkat a gyermekek tanulási folyamatában.
Ez a bizalmas kapcsolat a gyermekkel az alapja a  pozitív tanulási élménynek a Prime Kids School-ban.
Iskolánk olyan tantervet biztosít, amely arra ösztönöz minden gyermeket, hogy fedezze fel a teljes tudományos, fizikai és társadalmi világot egyedülálló tanulási programunk által, ahol hangsúlyos a kreatív szabad játék ideje, amelyet naponta integrálunk a tantervbe.
Oktatási programunk a gyermekek fejlődésének megértésén alapul, és a fejlődés minden szempontját – társadalmi, érzelmi és tudományos szempontból – egyaránt kielégíti az összes kulcsfontosságú területen.