google-site-verification=CmIoc5qP_83XQZ6jQ72avkP9Wx9i43fAGbUJm8TtdbQ

FilozófiánkHiszünk abban, hogy minden gyermek egy individuum, saját viszonyulással a világhoz és egyéni tulajdonságokkal és elképzeléssel arról, hogy hogyan  is helyezze el magát benne.
Nem könnyű gyermekként eligazodni a világ dolgaiban, ezért nekünk, felnőtteknek folyamatosan  segítenünk kell neki feldolgozni, megérteni az összefüggéseket, érzéseket és megtanítani nekik a helyes utat ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és boldog felnőttekké váljanak.
A Prime Kids School-ban azon dolgozunk minden nap, hogy velük együtt egy olyan közösséget hozzunk létre, ahol a megértés, odafigyelés és a szeretet alapvető hozzáállás, ahol olyan értéket kapnak az ide járó gyermekek, ami örök. Személyiségük így folyamatosan formálja őket, és képesek lesznek  figyelni másokra, megismerni önmagukat és magabiztos döntéseket hozni életükben.
Hiszünk abban, hogy a szeretet ereje mindenen utat tör.
Hiszünk abban, hogy odafigyeléssel minden megértésre talál.
Hiszünk abban, hogy ha mindezt következetesen tesszük, akkor boldog gyermekeket látunk magunk körül, hiszen nem elég pusztán őket meghallgatva, liberálisan és demokratikusan gondolkodni, de bizonyos keretek, szabályok, törvényszerűségek vezetik őket útjukon.
Velük együtt folyamatosan mi is tanulunk, fejlődünk, és ez tesz minket képessé az alkalmazkodásra. Egymáshoz és a világhoz.

 

Módszertanunk

A gyermek minél többet ismer meg a Világból,  annál szélesebb perspektívában tárul ki előtte a Jövő.  Hiszünk abban, hogy a gyermek fogékony, kíváncsi és gazdag fantáziával ellátott kis ember, akinek célja, hogy minél több ismeretre tegyen szert. Mi ezt a fajta motivációt vagyunk képesek bennük fenntartani és természetes kíváncsiságukra hagyatkozva építkezünk. Ez teszi őket kiegyensúlyozott és boldog gyermekké.

Módszerünkben ily módon többféle pedagógiai elvet ötvöztünk és ezeket kombinálva alkottuk meg saját elképzelésünket.Mindfulness: pozitív szemlélet és egy kis coaching a gyermekeknek—tudatos építkezés szellemben, lélekben. Nagyon fontosnak tartjuk a pozitív kommunikációt, mind a tanításban, mind pedig a hétköznapokban és a fegyelmezés terén is.  Hisszük, hogy a szavak ereje lényeges szempont és azzal formálni lehet és kell is a gyermeket. A tudatosság és a tudatos  kommunikáció az életünk egyik biztos alapja.

Differenciálás: tehetséget fejlesztünk és egyénre szabva foglalkozunk a gyermekekkel a különböző tudásszinteken. Minden gyermek különleges és minden gyermekben ott rejtőzik az a képesség, amit ösztönösen hordoz magában: a kíváncsiság. Erre építünk a tanulásban és hagyjuk, hogy ez a tulajdonságuk meg is maradjon hosszútávon. Ezért a feladatait úgy csoportosítjuk, hogy érdeklődésének és tudásának megfelelően tudja elsajátítani azt.


Egy kis Waldorf a művészetekben: alkotunk, zenére vagy csak csendben vagy akár órákon keresztül,  hogy önkifejezzünk és felfedezzük a bennük rejlő kis művészeket.

Montessori szemlélet: segíts, hogy magam csinálhassam—számtalan Montessori eszköz áll a mentorok rendelkezésére ahhoz, hogy a gyermekeknek minél inkább gyakorlatias és használható tudást adjanak a kezükbe. Az a célunk, hogy minden eszközzel, amivel kapcsolatba kerül a gyermek, tanuljon és tájékozódjon.

Freinet-módszertan: szeretjük, ha gyermekeink önállóan is képesek kapcsolatot teremteni a világgal és képesek kapcsolódni egymáshoz is. Támogatjuk a gyermekek szabad önkifejezését is, ehhez bevezettük a Freinet által oly kedvelt reggeli Beszélgető Kört.

Drámapedagógia—szerepjátékokon keresztül szituációkat élünk meg és kezeljük a különböző helyzeteket, ezáltal a gyermekek is sokkal jobban tudják saját és társaik érzelmeit kezelni egy adott esemény közben.

Mozgásfejlesztés-jóga: az idegrendszerre ható, a tanulást segítő koncentrációs és koordinációs gyakorlatokat végeznek, melyek hatnak az auditív és vizuális figyelemre is. A  testséma, testtudat, állóképesség, tartásjavítás mind-mind a fókuszban van a különböző dinamikus jógaszerű gyakorlatok segítségével.

Angol: anyanyelvi tanárunk segíti a gyermekeket abban, hogy természetessé váljon számukra a beszéd idegen nyelven . Minden nap angolul beszél a gyermekekhez és tart egy óra angolt kizárólag a beszédcentrikusság fókuszában. Nálunk az angol nyelvtan és könyvek ötödik osztályban jönnek….

Projektek: témahetek keretein belül dolgozunk fel egy-egy tananyagot, ahol a gyermekek megtanulnak csoportban is dolgozni-team work-, ugyanakkor minden projektmunkában részfeladatokat is vállalnak, ahol önállóan készülnek fel az általuk választott előadásból.

Interaktív órák: segítségül hívjuk a tanuláshoz, tanításhoz a technikai vívmányokat a mindennapokban is: a számítógép és , a táblagépek a gyermekek számára nem ismeretlen fogalmak, az internethasználat és felhasználói szintű programok: word, excel, powerpoint a hétköznapjaink része.

Zenés óra: elmélet és gyakorlat: a modern zenéktől a klasszikusokig ismerkednek a gyerekek a zenei műfajokkal és  különböző hangszerekkel találkoznak elismert művészek által.

Lelki feltöltődés: relaxálunk, meditálunk—olykor-olykor a léleknek is szüksége van egy kis kikapcsolódásra, vagy arra, hogy egy kicsit befelé figyeljünk…

Egyéb:  érintésterápia, kutyás terápia, utazás a kultúrák között előadás keretein belül, kirándulások történelmi helyekre, városokba, kultúra: színházlátogatások vagy zenei koncert-előadások

Ünnepek: Szeretünk ünnepelni! Nálunk mindegy, hogy az hagyományos ünnep vagy nemzetközi, szülinap vagy a Palacsinta Világnapja…..  Mi megadjuk a módját, hogy virágba öltöztessük a szívünket! Szülinapok, Karácsony, Mikulás, Farsang, Márc. 15…és egyéb ünnepekre is kaphatóak vagyunk:  pénz Világnapja, az Egészség Világnapja,  Gyereknap…stb…


.

A Prime Kids School arra ösztönzi a gyermekeket, hogy rugalmas gondolkodókká váljanak, és önálló, önirányító tanulók legyenek egy nem versengő környezetben, amely tiszteletben tartja és ápolja tagjai individualitását.
Tudjuk, hogy a gyerekek különböző képességekkel érkeznek, ami nálunk nem probléma, mert mindenki a saját tempójában halad. Kis létszám mellett nem jelent gondot külön feladatokat adni és egyénenként koncentrálni a gyengeségekre vagy éppen az erősségeikre.
Megtanulni tanulni – ez a siker stratégiája!
Minden gyermek más képességgel rendelkezik.
A célzott stratégiák/módszertanok lehetővé teszik a szórakoztató és hatékony tanulást motivált módon. Oktatóként személyes mentornak tekintjük magunkat a gyermekek tanulási folyamatában.
Ez a bizalmas kapcsolat a gyermekkel az alapja a  pozitív tanulási élménynek a Prime Kids School-ban.
Iskolánk olyan tantervet biztosít, amely arra ösztönöz minden gyermeket, hogy fedezze fel a teljes tudományos, fizikai és társadalmi világot egyedülálló tanulási programunk által, ahol hangsúlyos a kreatív szabad játék ideje, amelyet naponta integrálunk a tantervbe.
Oktatási programunk a gyermekek fejlődésének megértésén alapul, és a fejlődés minden szempontját – társadalmi, érzelmi és tudományos szempontból – egyaránt kielégíti az összes kulcsfontosságú területen.